Kategóriák
Autóipar Részvény Tech

10 nap és a Tesla berobbanhat az S&P500-ba

A világ talán legismertebb és legtöbbet hivatkozott gazdasági indexe, az 500 nagy amerikai vállalatot tömörítő S&P500-ba jutás a tét annak a Teslának, aki nemrég a világ legértékesebb autógyártójává vált – a Toyotát megelőzve.

Hogy mi az igazán izgalmas egy ilyen formalitásban, minthogy egy index részévé válik egy cég, jól mutatja a péntek esti zárás, ahol $1544 dolláros mindenkori csúcs árat jegyeztek.

Az ugyanis, hogy az index része lesz egy cég, arra kötelezi az alapkezelőket, hogy saját szerződéseiknek eleget téve vásároljanak a Teslából, ami a jelenlegi piaci viszonyok között több tízmillió részvényt jelent. (Különböző becsléseket láttam 15 és 40 millió között, körülbelül 25 milliós becslés talán a legreálisabb ezek közül.) Jelenleg a forgalomban lévő “lebegő” Tesla részvények száma 144 millió, ennyi eladót már nem egyszerű találni, így az árak most tényleg az egekbe lőhetnek.

Az a tény, hogy az alapkezelők bármilyen áron kötelesek megvenni a részvényeket, már a héten egy nagy spekulációs hullámot indított el, aminek még távolról se úgy néz ki hogy egyhamar vége lesz.

Érdekes megemlíteni itt a Yahoo esetét, ami 1999-ben jutott be az S&P500 top ötszáz vállalata közé. Amikor kiderült hogy bekerül, és a tényleges bekerülés ideje közti pár hétben a Yahoo részvények árfolyama 64%-ot emelkedett. Pont annyit, mint amennnyit a Tesla az utóbbi két héten. Az persze kérdéses, hogy a Yahoo példáját mennyire lehet ráhúzni a jelenlegi helyzetre. Szintúgy, hogy a piac már jelenleg beárazta-e az S&P-be kerülést, illetve mikor normalizálódhat ez a pörgős hangulat. Ez a jövő zenéje lesz.

Mi kell ahhoz, hogy a Tesla tényleg bekerüljön az S&P-be?

Egyrészt számos feltételnek meg kell felelni, amit most nem részleteznék azért, mert ezeket a Tesla már mind teljesítette. Egyetlen egy feltétel maradt nyitott: hogy tud-e a vállalat egymást követő négy negyedévben pozitív eredményt produkálni. A nagyobb elemzőket átlagoló elemzői konszenzus most részvényenkénti $0.54 dollár veszteséget jósol, ami azt jelentené, hogy a Q2 zárás hatására egyelőre automatikusan nem kerül be, azonban fontos megemlíteni a konszenzus számításával több problémát. Az egyik az, hogy az elemzők tipikusan konzervatívabbak, múltbéli adatokból dolgoznak, és nem jól árazzák az innovációt. Ez újra és újra kiderült, amikor az elmúlt három negyedévben szintén mínuszokat jósoltak, és mindig plusz lett a vége. A másik, hogy Musk cége – amennyiben tényleg igény van rá hogy az S&P500 részévé válljon -, ezt valószínűleg elő tudja segíteni apró könyvelési bravúrokkal akkor is, ha az előzetesen közzétett, várakozáson felüli autóeladási számok ellenére is valamilyen okból veszteség maradna a papír végén. Lehet játszani többek között azzal, hogy a más autógyártók számára értékesített károsanyag-kibocsátás kvóták mikor és hogyan lesznek lekönyvelve. A tavalyi évértékelő riportból kiderül, hogy a 2019-es évre vetítve ez 594 millió dollár bevételt hozott egyedül, és a járványhelyzet ellenére is többszázmillió dolláros bevételre számíthatunk idén is. Így úgy tűnik, bőven van mozgásterük.

Elon Musk rövidgatyás trollkodása egy tuti tipp lenne?

Azok számára, akik teljes izolációban élve lemaradtak Elon legújabb akciójáról, álljon itt a Tesla shop legújabb terméke, a short shorts. A túlárazott, rikítóvörös rövidgatya egy újabb troll akció, amivel egyszerre szúr oda a tőzsdefelügyeletnek és a shortosoknak is. “Ünnepeld a nyarat Tesla rövidnadrággal!” – kezdődik a termékleírás, ami szintén egy teljesen átlagos szöveg lenne, ha nem tűnne fel, hogy egy ilyen terméknek semmi keresnivalója a Tesla online boltjában. Aztán elérünk a leírás végére: “Élvezd a záró csengő által nyújtott különleges kényelmet!” – utalva a napi tőzsdezárásra. Bár a short aktivitás jelentősen csökkent az utóbbi időben, a Tesla évekig óriási short nyomásnak volt kitéve. Elon rendszeresen be is szólogatott a shortosoknak ha volt rá alkalma. Lényeg a lényeg, elég egybehangzó az internet véleménye abban, hogy nem került volna fel ez a kis médiahekk az internetre, ha tényleg rizikós lenne az S&P500 bekerülés.

Egy biztos: érdemes követni ezekben az izgalmas hetekben is a Teslát, és csodálkozni, ahogy újra meg újra az egekbe húzzák az árát. A sorsdöntő második negyedéves jelentés július 22-én lesz nyilvános, tőzsdezárás után.

(trendline.blog)

ha érdekes/hasznos volt, egy megosztással tudod támogatni az oldalt 🙂