Kategóriák
Autóipar

A Tesla eddigi legfontosabb negyedéves jelentése lehet a szerdai

Mindenki a Q1 jelentésre vár

A tegnapi rövid korrekciót követően ismét meglódult az érdeklődés a Tesla felé. A mind az amerikai gazdasági indexeket és a szektort túlteljesítő növekedésnek több oka is lehet. Az első és legerősebb az a fokozott várakozás, ami a cég 2020 első negyedéves jelentését illeti. A Q1-es beszámolót április 29-én várjuk, de az elmúlt időszakban nyilvánosságra hozott információkból arra lehet következtetni, hogy az elektronikus autókat gyártó vállalatot kevésbé érinti a koronavírus okozta gazdasági válság mint benzinmotoros vetélytársait. A közelmúltban számos elemzés és jóslat megjelent, ilyen például a FactSet Research Systems-é, akik 92 ezer eladott autót és 6,12 milliárd dollár bevételt, és a szabad cash flow 478 millió dolláros csökkenését prognosztizálják. Fontos megjegyezni, hogy a cég több körben jelentős, több millió dolláros tőkebevonáson esett át az utóbbi hónapokban, így bőven van terük és idejük túlélni a válságot.

Részvény célárak a jelentés előtt

Az elmúlt hónapok sem riasztották el a spekulatív játékosokat a piacról, a részvények árfolyama így továbbra is jelentős volatilitással küzd. A spekuláció ellenére viszont van bőven korreláció különböző amerikai gazdasági indexekkel, például az S&P 500 árfolyamával. Amennyiben az S&P árfolyama korrigál a napokban, kínálkozhat kedvező beszállási pozíció $500-600 USD közötti céláron.

Közép -és hosszú távon

A COVID-19 járvány jelentősen átalakíthatja az autóipart is. Az elmúlt két év nagy kihívás volt a benzines és dízeles autógyártók számára, akiket a kibocsátás mérsékléséről szóló vállalások a túlélés határára taszítottak és összeolvadásra kényszerítettek. A Tesla jelentős helyzeti előnnyel indul az EV piacon, csupán azzal a ténnyel, hogy nekik nem kell meglévő gyártósorokat átalakítani és alkalmazottakat elbocsátani azért, hogy követni tudják az autóipari trendeket. A Tesla lehet az az autóipari cég, akit legjobban (legkevésbé) érint a koronavírus okozta válság.

(trendline.blog)