Kategóriák
Autóipar Részvény Tech

Egymást követő 4 negyedévben nyereséges a Tesla

Egymást követő negyedik negyedévben nyereséges a Tesla, derült ki a friss jelentésükből. A pozitív eredmény mind a tőzsdefelügyelet által kötelezővé tett GAAP számítás szerint és anélkül is fennáll. Ezzel minden feltétel adott, hogy az eddigi legnagyobb piaci kapitalizációjú vállalat bekerülhessen az S&P500 amerikai gazdasági indexbe.

A jelentésben és az azt követő webinárban a következő plusz információk is elhangzottak:

Elon Musk bejelentette, hogy új gigafactoryt épít Texasban, egy több mint 800 hektáros folyóparti területen, ahol az új Cybertruck-ok és Model 3, Model Y-ok gyártása fog folyni.

A Tesla új nikkel-beszállító partnereket keres, és azt sugallta hogy körülbelül végtelen mennyiségben fel tud vásárolni nikkelt, melyre elsősorban a nagy kapacitású Tesla kamionok akkumulátorainak gyártásához lesz szüksége.

Musk új alkalmazottakat is keres, olyan embereket, akik szeretnének részt venni a jövő innovációjában. Texasban a bérsávok a belépő szinten $35,000 dollár (éves) jövedelemnél kezdődnek, és $47,000 lesz az átlag. Texasban több mint 2000 munkavállalót terveznek alkalmazni.

2021-ben jöhet a Tesla Semi.

Az S&P 500 bekerülés gazdasági hatásairól és várható kimeneteleiről a hétvégén részletes elemzést teszünk közzé.

(trendline.blog)