Kategóriák
Autóipar

Minden várakozást felülmúlt a Tesla első negyedéve

A Teslának a válság közepén is sikerült a várakozásokat jócskán felülmúló nyereséget produkálnia. Fél órája lett elérhető az elektromos autókat gyártó vállalat negyedéves beszámolója, melyben az egy részvényre jutó profit $1.24, az elemzők átlagban nullszaldós konszenzusa helyett.

“A szezonálisan lassú első negyedévek közül a valaha volt legmagasabb árbevételünket értük el, ami 32%-kal meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakát. A bevételünket idővel viszont akadályozták a negyedév vége fele bevezetett szállítási korlátozások. Várakozásainknak megfelelően az átlagos eladási árak tovább csökkentek, ahogy a Model S-ről a Model X-re, és a Model 3-ról a Model Y-ra helyeződik a hangsúly a gyártásban.” – számoltak be.

A cég a Q1-ben legyártott 102 ezer járműből több mint 88 ezret már ki is tudott szállítani, a shanghai gyár nemrég újranyílt, és hamarosan Fremontban is újraindulhat a gyártás.

A Tesla Motors továbbra is tartja magát ahhoz az ígéretéhez, hogy 2020-ban félmillió autót le fognak gyártani, ez szerintük rajtuk nem, legfeljebb a beszállítóikon múlhat.

A fejlemények hatására a piac már most megőrült, a kereskedés utáni órákban a részvényt jelenleg több mint $100 dollárral drágábban, $900 közelében mérik, ami hatására a történelemben először jó eséllyel ezer dollár fölé repülhet a Tesla.

Az elemzés nyilvánosan elérhető itt: Tesla Q1 riport.

(trendline.blog)