Kategóriák
Tech

Nullszaldós a Spotify, de megugrott a felhasználói bázisa

Ma közölte első negyedéves jelentését a Spotify Technology S.A. (NYSE:SPOT). A zeneipari óriás hajszálpontosan $0.00 részvényenkénti profitot jelentett, ezzel elérte a nyereségesség határát. A vállalat régóta mínuszban döcögött, így a befektetők pozitívumként értékelték a nullszaldót. A SPOT árfolyama is reagált a hírre, a mai napon $20 dollárral, +12%-ot lőtt felfelé.

Érdekes adat, hogy a tavalyi első negyedéves számokhoz (217 millió felhasználó) képest idén már 286 millió felhasználóval büszkélkedhet a platform, amivel a Spotify történetének eddigi legnagyobb éves felhasználószám-növekedését produkálta.

A felhasználók számával egyenlő mértékben nőtt az előfizetők aránya is, mindkettő 31%-ot 2019 Q1-hez képest. Ez összesen 130 millió bevételt termelő zenehallgatót jelent a szolgáltatónak.

A Spotify több újdonságot is bejelentett, részlegesen, 12 országban már elérhető a streaming szolgáltatás gyerekeknek szánt változata, a Spotify Kids, és nemrég tömegesen importáltak dalszövegekfájlokat a rendszerbe, így a mobilalkalmazás már képes automatikusan szövegeket megjeleníteni, régi adósságukat törlesztve.

A cég teljes üzleti jelentése elérhető ezen a linken.

(trendline.blog)