Kategóriák
Autóipar

Több tízmillió dollárt bukhat Musk egyetlen tweeten

Ha Elon Muskról van szó, azt biztos nem lehet elmondani róla, hogy komformista lenne, vagy hogy érdekelnék a játékszabályok. Mindenesetre az nem csak íratlan szabály, hogy egy nyilvános cég elnök-vezérigazgatójaként nem engedheti meg magának, hogy a cég árfolyamát befolyásoló megjegyzéseket tegyen nagy nyilvánosság előtt.

Már pedig pár órája előrukkolt a Tesla részvényárfolyamot rögtön a Q1 jelentés után bedöntő reakciójával:

Vagyis

A Tesla részvényár túl magas szvsz.

Elon Musk, Twitter.

Ennyi bőven elég hogy az egyébként is volatilis részvényt a földhöz vágja. Ahogy meg van írva, szépen $770-ről $680-ig be is zuhant a kijelentés után.

Egy reakció a sok közül, “Ember…, pont most vesztettem el 10 ezer dollárt emiatt a tweet miatt. Mi a f*sz bajod van?” – írja Elvis.

Elon Musknak korábban is meggyűlt már a baja a meggondolatlan kijelentésekkel. Tavalyelőtt annyira belelkesült a $420-as árfolyamon, hogy kiírta, magánkézbe veszi a céget.

Ez a tweet 20 millió dolláros SEC bírságba került neki. Később Musk azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a poén 20 millió dollárt bőven megért.

Kérdés, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet mit lép, de valószínűleg nem fogja szárazon megúszni az árfolyamokat manipuláló kijelentését.

(trendline.blog)