Kategóriák
Autóipar

Újranyithat a Tesla fremonti gyára

Még a héten újranyithat a Tesla fremonti gyára. A Bloomberg értesülései szerint a főnökség április 29-re több alkalmazottat is berendelt munkavégzésre. A kaliforniai partvidéken hivatalosan csak május 4-től kezdődhetne a gyártás, ezt előzné meg egy héttel Musk vállalata. A hétvégi hír hatására a mai tőzsdenyitáskor a Tesla részvényei közel +10%-ot ugrottak, a $800 dolláros tartományt súrolva. Az azóta eltelt pár órában stabil oldalazás mellett a $780-as támaszára lelt az árfolyam.

A holnaputáni napot más okból is érdemes figyelni. Ahogy korábban beszámoltunk róla, szerdára várjuk a cég hivatalos első negyedéves jelentését, mely a mostani jelentési időszak egyik legizgalmasabbja lehet. A várakozásokat fokozza, hogy a kizárólag elektronikus meghajtású járművek előállítására kihegyezett üzleti modell nem egyszerűen hasonlítható össze más autógyártók már nyilvános beszámolóival, így a következő pár hónapra nézve sorsdöntő lehet, hogy a Tesla képes-e teljesíteni a növekvő várakozásokat.

Frissítés (ápr. 28. 13:00):

A CNBC legfrissebb információi szerint, mely a cég belső levelezésére hivatkozik, a Tesla Motors fremonti üzeme a vezetőség tájékoztatása szerint mégsem tud kinyitni a holnapi napon.